Fudbalerke Breznice u srijedu imaju novi izazov u evropskoj eliti – najuspješniji ženski fudbalski klub u Crnoj Gori igraće sa Osijekom prvi meč prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Breznica je već ispisala istoriju našeg ženskog fudbala kada je prije dvije godine ostvarila prvu pobjedu na evropskoj sceni (savadala rumunski Kluž 4:3), nakon četiri remija, pokazala da u najjačem takmičenju može da iznenadi, pa sa takvim ciljem ulazi u duel sa hrvatskim timom na gostujućem terenu.

„Nema sumnje da će biti veoma teško. Igramo na njihovom terenu i oni su favoriti. Mi smo mlada ekipa, ali daćemo sve od sebe, s tim da je za nas već veliki uspjeh što smo našli u grupi sa odličnim evropskim timovima“, kaže trener i prvi čovjek Breznice Zoran Vuković.

Breznica i Osijek igrali su kontrolni meč prošlog mjeseca u okviru premijernog regionalnog turnira, a hrvatski sastav je slavio 2:1 takođe na svom terenu.

„Već znamo da je Osijek vrhunski domaćin i pravi sportski prijatelj sa kojim želimo da nastavimo saradnju u budućnosti. Mi želimo da se prestavimo u što boljem izdanju i da na taj način prezentujemo naš grad, klub i Crnu Goru“, kaže Vuković.

Gol za Breznicu na tom meču u Osijeku postigla je Ivana Boričić.

„Osijek je favorit, ali vjerujem u sebe i saigračice, kao i u klub koji je učinio da se svaka od nas osjeća onako kako i treba da se osjeća neko ko predstavlja svoju državu na najvećoj sceni ženskog fudbala. Imamo sjajnu atmosferu u timu, pozitivnu energiju i odličnog trenera, nadamo se iznenađenju“, kazala je Boričić.

Fudbalerke su, kao i svih prethodnih godina, imale dobre i kvalitetne pripreme, igrale prijateljske mečeve, a bilo je i pojačanja – iz Srbije je došla Željka Belovan, a iz Budućnosti talentovane Anđela Tošković i Jelena Petrović.

„Vjerujem u naše fudbalerke koje su 45 dana žestoko trenirale, dok je klub učinio sve da  pripreme i organizacija puta na turnir budu na vrhunskom nivou, uz pomoć međunarodnih organizacija i EPCG, koja je prvi put bila sponzor Breznice. Čekamo, takođe, na pomoć i ostalih struktura u Pljevljima i Crnoj Gori,  jer je ovo veliki projekat koji radi najbolji sportski kolektiv Pljevalja za 2016, 2017, 2018, 2019. i 2020. godinu“, kaže Zoran Vuković.

Meč Osijek – Breznica igra se u srijedu od 21 sat. Pobjednik tog meča u finalu turnira sastaće se sa boljim iz duela Anderleht (Belgija) – Hajasa (Jermenija).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *