KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA ZA ŽENE

Breznica-Hajasu 3:2 (1:1)

Odijek.Stadion Gradski vrt. Gledalaca oko 50. Sudija: Alina Pešu (Rumunija). Pomoćnici: Petruta Lugulesku (Rumunija) i Karolin Kaivoja (Estonija). Strijelci: Šaranović u 44. Đurđevac u 48. i Tošković 84, za Breznicu, a Jeghjan u 26. i 65. minutu za Hajasu. Žuti karton Nešina (Hajasu).

BREZNICA: Čabarkapa, Tošić, Miletić, Lončar, Bošnjak (od 56. Belovan)(od 90. Vujošević), Đurđevac (od 68. Kočanović), Šaranivić (od 90+4 Boričić), Popović (od 77. Petrović), Gačanica, Tošković.

HAJASU: Herašimčuk, Mitul, Nešina, Gazarjan, Grigorjan, Babojan, Dalakjan, Bistrica, Jeghjan, Kjereneh, Stets.

Fudbalerke Breznice osvojile su treće mjesto na kvalifikacionom turniru za plasman u Ligu šampiona i upisali još jednu zlatnu stranicu istorije ženskog fudbala Crne Gore.

Šestostruke šampionke pobijedile je u Osijeku Hajasu iz Jermenije sa 3:2 i nakon rumunskog Kluža, kada je bilo 4:3, došle do još jednog važnog trijumfa i povećale svoj evropski koeficijent. Dokazalo se da je Breznica kvalitetniju tim jer je Zoran Vuković izvršio svih pet izmjena, a njegov kolega Artak Ademian nije ni jednu.

Nakon ubedljivog poraza od Osijeka od 5:0, izgledalo je da će uslijediti još jedan poraz, kada je Jeghjan u 26. minutu dala vodeći pogodak za Jermenke. Onda je proradio inat pulenki Zorana Vukovića. U finišu prvog poluvremena rezultat je poravnala Maja Šaranović, a već početkom drugog poluvremena Nada Đurđevac u 48. minutu najwvila je preokret.

Jermenski tim izjednačio je drugim golom Jegjan u 65. dok je meč odlučila Anđela Tošković u 84. minutu.

Bravo za hrabre djevojke iz Breznice, koje su dokazale da imaju veliko srce, jer svaka pobjeda, svaki bod vrlo ja važan za naš ženski fudbal.

Inače Osijek je napravio čudo, pobjedio Anderleht sa 1:0 i ušao u eliminacionu fazu Lige šampiona. Iz regiona Spartak je bio blizu iznenađenja protiv Tventea, ali poražen je nakon jedanaesteraca, dok Sarajevo nije uspelo da prođe dalje.

FOTO BOŽIDAR ČABARKAPA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *