Predsjednica Skupštine opštine Pljevlja Jovana Tošić razgovarala je sa Svetlanom Miličić i Tamarom Tošić, fubalerkama Ženskog fudbalskog kluba „Breznica“.

“ŽFK „Breznica“ u kontinuitetu ostvaruju sjajne rezultate i prvi su ženski fudbalski klub u Crnoj Gori koji je upisao pobjedu na međunarodnoj sceni. Klub iz Pljevalja dominira na ženskoj fudbalskoj sceni i osmi put zaredom osvajaju titulu prvaka Crne Gore. Ovog ljeta učestvovaće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, nakon što su dobili licencu za nastup na evropskoj sceni.

 Nakon što sam saznala da je golmanka reprezentacije i crnogorskog prvaka ŽFK „Breznica“, Svetlana Miličić, povodom novonastalog slučaja sa trenerom reprezentacije, nažalost doživjela neprijatnost i bila uslovljena da ne smije da brani za ŽFK „Breznica“ ukoliko želi poziv u reprezentaciju, odlučila sam da razgovaram sa njom i pružim joj maksimalnu podršku. Mladoj reprezentativki, prije svega čestitke na uspjehu koji postiže sve ove godine, kao jako mlada, a ujedno i hrabra da se suoči sa svim predrasudama i stereotipima kroz koje se posmatra uloga žene, kako u društvu, tako i u fudbalu.

Ženama je do 1970-ih godina bilo zabranjeno da se takmiče u trčanju, u mnogim zemljama i danas nemaju pravo da se bave fudbalom, a upravo zahvaljujući Svetlani, Tamari i svim ostalim djevojkama koje su se odlučile za ovaj poziv, žene u Crnoj Gori i generalno društvo, doživjelo je određenu vrstu emancipacije kroz koju se oba pola tretiraju ravnopravno.

Kao predsjednica Skupštine opštine Pljevlja, zalagaću se za poboljšanje sportske infrastrukture u Pljevljima, kako bismo našim mladim sportistima, a velikim talentima omogućili da uspješno treniraju i postižu rezultate i na najbolji način predstave Pljevlja. U nadi da će tema naših narednih razgovora biti isključivo o postignutim uspjesima, ovim mladim djevojkama, ali i svim našim sportistima, pružiću punu podršku u narednom periodu“, poručila je Tošić.

Iz ŽFK “Breznica” zahvalili su na prijemu fudbalerki iz njihovog kluba i podršci koju sam pružila Svetlani Miličić, kao jedinom šampionu u ekipnom sportu na sjeveru Crne Gore, ali i na svijesti i razumijevanju značaja i bitnosti sporta u Pljevljima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *