Fudbalski klub Breznica je jedini ženski klub iz Crne Gore koji je ispunio kriterijume UEFA za organizaciju utakmica iz klupskog kalendara evropske kuće fudbala. Iz Breznice su ispunili su pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju za takmičenje u organizaciji UEFA: sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski što nije ni malo lako. Ovaj proces je izuzetno zahtjevan, a angažovanje vještaka ekonomske i pravne zahtjeva izdvajanje značajnij finansijskih sredstava.

Odobravanje licence za učešće u evropskom takmičenju UEFA za klub i ženski fudbal u Crnoj Gori, za Pljevlja i samu državu od ogromnog su značaja.

– Proces licenciranja je svake godine sve zahtjevniji, obimniji i složeniji, ali smo se potrudili da budemo pozitivan primjer kluba koji na sve zahtjeve procesa licenciranja odgovara u zadatom roku, kazao nam je osnivač kluba i trener Zoran Vuković.

On je istakao da su, za razliku od muških klubova gdje se za za klubove izdvaja i nekoliko stotina hiljda eura, ženski klubovi u jednu ruku diskriminisani.

– Mi kao ženski fudbalski klub koji nema ni desetinu priliva od sponzora, kao muški, prolazimo proces licenciranja za učešće u Evropi, bez podrške Saveza, sami. Jedini koji nam pomažu su Opština Pljevlja, od osnivanja, Rudnik uglja i EPCG. Želim da vjerujem da će se mnoge stvari promijeniti u budućnosti, jer naše djevojke ne zaslužuju diskriminaciju, već zaslužuju bolji status, veću podršku i pomoć na putu afirmacije ženskog sporta – naglasio je trener osmostrukog prvaka države.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *