Juče je u okviru obilježavanja “Fare #Footballpeople weeks 2020“, Fudbalski klub Breznica bio domaćin prijateljskih utakmica dječaka i djevojčica. Cilj ovog događaja, koje je finansiski podržao #FootballPeople bio je pomovisanje rodne ravnopravnosti, socijalne inkluzije i jednakih mogućnosti u fudbalu te borba protiv diskriminacije i rasizma.

Od 8 do 22 oktobra 2020, u preko 60 zemalja Evrope i svijeta održavaju se raznolike aktivnosti koje povezuju desetine hiljada ljudi u zajedničkoj akciji kroz igru, edukaciju i sportska događanja protiv diskriminacije u fudbalu i drustvu.
U manifestaciji je ucestovala i nasa ženska seniorska ekipa, zajedno sa stručnim stabom. Diskutovali smo promovisanje ženskih prava u sportu, te o razvoju i perspektivi ženskog fudbala u Crnoj Gori. Preporuke i zaključke sa ovog događaja podjelićemo sa FARE, FSCG, UEFA i ostalim relevantnim organizacijama.Na jučerašnjem događaju svi dječaci i djevojčice našeg kluba dobili su na poklon fudbalske lopte, a naravno sav događaj je protekao uz pridržavanje svih mjera 
NTK-a, kazao nam je trener Breznice Zoran Vuković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *