FK Breznica opet piše istoriju sportskih klubova u Crnoj Gori. Po prvi put neki sportski kolektiv bice podrzan kroz implementaciju projekta od strane EU.

Fudbalski klub Breznica je počeo realizaciju projekta “Fudbal bez granica za unapređenje društvene kohezije kod lokalnog stanovništva i migranata na području opština Pljevlja i Podgorica” za koji je sredstva osigurala Evropska unija u okviru regionalnog projekta “Regionalna podrška zaštitno-osjetljivom upravljanju migracijama na Zapadnom Balkanu i Turskoj – Faza II”.

Projekat na teritoriju Crne Gore koordinira IOM Crna Gore, Međunarodna organizacija za migracije.
Cilj ovog prijekta je doprinos jačanju društvene kohezije kod lokalnog stanovništva i migranata na području opštine Pljevlja i Podgorica kroz ogranizaciju edukativnih radionica i uključivanja djece i mladih migranata u sportske aktivnosti.
Projekt će u narednih 6 mjeseci implementirati FK Breznica u partnerstvu sa 3 organizaciije civilong društva, Otvoreni centar „Bona Fide“ Pljevlja, NVU ,,Sport spaja „Pljevlja i Specijalna Olimpijada Crne Gore koja djeluje u Podgorici.

Predstavnici FK Breznice , Zoran Vuković i Miloš Radanović su u ponedeljak 05.10.2020 godine u Podgorici u Hotelu ,,CentreVille“ prisustvovali sastanku sa IOM -om i potpisali ugovor o implementaciji ovog znacajnog projekta koji finansira EU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *