„Ako se kaniš pobijediti“, ne smiješ izgubiti, citat sa majice tajnog agenta Grunfa iz vanvremesnkog crnohumornog stripa Alan Ford, nije samo obični citat, već način života pobjednika, a ako je neko rođen kao pobjednik to je kapiten, osmostrukog šampiona Crne Gore, Breznice Milica Šebek.

Svoju prvu pobjedu, aca rođena Bjelopoljka, koju će pamtiti čitav život izvojevala je 23. januara 2006. godine, sa nepunih devet godina.Sa majkom, ocem i bratom, preživjela je najveću željezničku nesreću u Crnoj Gori u kojoj je pogunilo 46 ljudi, a povrijeđeno 130.

Kada je došla u Breznicu odmah je dobila neizmjerno poverenje čelnika kluba, a ove godine postala je najbolji strijelac prvenstva sa 30 golova. Milica je ove sezone peti put podigla šampionski pehar sa Breznicom i ušla u istoriju crnogorskog fudbala. Pored toga ova fudbalerka peti put će biti učesnik Lige šapmiona, a ove godine planira sa svojim klubom da ide stepenik više.
Želja mi je da se plasiramo u eliminacionu fazu. Naravno da će to biti teško jer se u svim zemljama Evrope, a pogotovo u regionu mnogo ulaže u ženski fudbal. Na žalost to kod nas nije praksa, već naprotiv. Kada sam se vratila prošle godine prva želja mi je bila da osvojimo, kupsku osmu uzastopnu, a moju petu titulu, ali nisam se nadala da ću biti najbolji strijelac lige, kazala nam je Milca, carica Breznice.
Za nacionalnu seleciju igrala je 2018. i 2019. Odigrala je šest utakmica i postiga jedan gol. Trenutno nije u planovima selektora.
-To stvar izbora, ali da budem iskrena jesam očekivala poziv i tu se priča završava. Moram da kažem jedno da nije Breznice mnoge talentovane fudbalrke iz Crne Gore ne bi dobile priliku da se dokažu. Evo daću prijmer Jelen Karličić koja dobila priliku iz Breznice da pređe i TOP 5 ligu, u francuski Bordo. Da ne pominjem Jelenu Vujadinović koja je dva puta iz Breznice, drugu put nakon teške povrede, pronašla klub i inostrantstvu. Ako bih nabrajala spisak onih koje su igrale u inostranstvu računajući i mene bio bi dugačak. Breznica je jedini klub u Crnoj Gori koji funkcioniše kao veliki klub, kao ozbiljan klub i ponosna sam što sam dio te priče koja se nastavlja, istakla je kapiten Breznice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *