Maren Henderšot Mekkreri i Kristina Muriljo Sančes, fudbalske trenerice, uspješne sportistkinje i bivše profesionalne fudbalerke iz Sjedinjenih Američkih Država, održale su danas trening sa djevojkama u Pljevljima tokom trećeg dana njihove četvorodnevne posjete Crnoj Gori.

Trenerice su u posjeti Crnoj Gori u okviru programa “Sportska diplomatija – osnaživanje žena i djevojaka da postanu liderke kroz sport”, koji finansira Stejt department preko Ambasade SAD u Podgorici.

Nakon treninga, trenerice su u razgovoru sa djevojakama podijelile svoja iskustva.

U ime FK Breznica, koji je lokalni partner projekta, gošćama se zahvalio trener Alen Pajević i obećao da će njegov klub nastaviti da popularizuje ženski fudbal u Crnoj Gori, kao i do sada, te da podstiče djevojake da budu treneri, kako na sjeveru Crne Gore, tako i u čitavoj državi.

Prisutne je pozdravio i koordinator projekta Zoran Vuković, a djevojkama se obratila i Suzan Šefer, zamjenica šefa Odjeljenja za medije, kulturu i obrazovanje u Ambasadi SAD u Podgorici.

Ona je istakla da je prvi put u Pljevljima i da je oduševljena prirodnim ljepotama Pljevalja, ali i organizacijom i radom FK Breznica.

Ona je istakla da je prvi put u Pljevljima i da je oduševljena prirodnim ljepotama Pljevalja, ali i organizacijom i radom FK Breznica.

Djevojčice iz Pljevalja su izrazile zadovoljstvo što im je pružena ova prilika, koja za njih i njihove trenere predstavlja značajno iskustvo, dok su trenerice iz Amerike istakle odličnu igru fudbalerki Breznice

izvor sportfem.me

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *