Ženski fudbalski klub Breznica iz Pljevalja osvojio je četvrti Međunarodni turnir Ladies open Brotnjo 2021 koji je organizovao Brotnjo iz Čitluka, član Prve ženske lige Federacije Bosne i Hercegovine. Prvakinje Crne Gore u borbi za prvo mjesto pobjedile su ekipu Hajduka iz Splita rezultatom 1:3 i tako u svom prvom učesću na ovom turniru osvojili pobjednički pehar. 

Treće mjesto u seniorskoj kategoriji pripalo je ekipi Brotnja, koja je savladala Vogošću rezultatom 3:1. I pored ovih rezultata, organizacija jednog ovakvog događaja u sportskoj dvorani u Čitluku bila je na veoma visokom i kvalitetnom nivou, a posebno kada je u pitanju druženje svih sportskih radnika u ženskom fudbalu, ekipa koje su učestvovale, ali i onih neutralnih gledaoca. 

Kada su u pitanju pojedinačne nagrade, titulu najboljeg strijelca u seniorskoj kategoriji ponijela je Anđela Tošković iz Breznice, dok je najbolji golman Ivana Čabarkapa takođe iz ekipe Breznice, a najbolja igračica turnira je Matea Garić iz Hajduka. 

Što se tiče kadetkinja, prvo mjesto osvojila je ekipa Hajduka iz Splita, pošto je u finalu bila bolja od Brotnja rezultatom 0:3, a u borbi za treće mjesto u veoma kvalitetnoj utakmici sudarili su se Respekt i Vogošća, pa je na kraju tim iz Sarajeva bio srećniji nakon izvođenja penala, dok je u regularnom dijelu utakmice rezultat bio 0:0.

Najbolja igračica turnira u kadetskoj kategoriji je Janja Miličević iz Brotnja, dok je najbolji strijelac bila Paula Petković iz Hajduka, a nagrada za najboljeg golmana otišla je u ruke Amine Ajanović iz Vogošće. 

Ženski fudbalski klub Brotnjo iz Čitluka je samo jedan od primjera u Bosni i Hercegovini, ali i šire koji je pokazao da se marljivim radom može napraviti jedan ovakav turnir i održavati se tradicija, te praviti nova prijateljstva sa ostalim klubovima, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i šire. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *