Osmi međunarodni turnir prijateljstva Pljevlja 2021. i pored brojnih teškoća, pandemije, problemima na granicama, lošeg vremena, okupio je 11 ekipa iz regiona. Na žalost, zbog problemima sa Kovidom 19, nisu mogle da dođu fudbalerke uz Makedonije, ali su poslale telegram i najavile učešće naredne godine.

Publika je uživala tokom 12 sati bespoštednog fudbala, a na kraju Olimpija je u Ljubljanu odnijela pobjednički pehar, a borbena ekipa Fortuna iz Živinica, koja je pokleknula nakon penala, bila je druga, gok je Lokomotiva iz Brčkog bila treća.

Turnir je otvorio Marko Begović, direktor Uprave za sport i mlade, a tokom otvaranja između ostalog obratili su se potpredsjednik opštine Pljevlja Mervan Avdović, izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin, kasnije na zvaničnom presu i Emina Salihović, sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti. Svi su bili tu osim predstavnika FSCG.

O

Osnivač i trener FK Breznica Zoran Vuković, kazao je da je ovaj klub imao dobru saradnju sa FSCG, ali od kada su podržali protivkandidata Dejana Savićevića više nemaju nikakav kontakt sa Savezom.

To je valjda zasmetalo grupi u FSCG i jednostavno prekinuli su svaku komunikaciju sa šestostrukim šampionom države. Ni jedan turnir Lige šampiona za žene nisu podržali, nisu nam ni čestitali kada smo crnogorski ženski fudbal sa nule, podigli za 15 mjesta na rang listi UEFA, da upravo toliko. Istorijska pobjeda klupskog ženskog fudbala skoro da je prošla nezapaženo kod većine medija koji su još uvijek pod kontrolom Savićevića. Umjesto da su bili na turniru da se druže i razmenjuju iskustva sa drugima i podrže naš klub to njih ne zanima, kazao je Vuković.

On je ponovio da će se klub povinovati svakoj odluci državnih organa i Saveza.

Rekao sam već, a ponoviću. Uprava za inspekcijske poslova utvrdila je da je Skupština Sjeverne regije bila neregularna i suspendovala rad Regije. Samim tim i izborna Skupština FSCG je problematična. Mi poštujemo odluku državnih organa, a ukoliko je FSCG jači od države i pokaže se tako, mi ćemo poštovati odluke FSCG. Nas ne zanima mjesto u Savezu. Mi stvaramo fudbalere, pet mladih fudbalera Breznice je u Crvenoj Zvezdi, sedam u Rudaru, pet djevojaka u evropskim klubovima. Dakle 17 porodica zarađivaće od fudbala, veliki broj njih riješiće životnu egzistenciju. Mi smo jedini klub u Crnoj Gori koji je dobio priznanje id UEFA kao najbolji amaterski klub, imamo podršku stranih ambasada, EPCG, Rudnika uglja lokalne uprave, a evo i države. Oni nisu u stanju da odgovore na naš zahtjev za teren sa veštačkom travom. Samo da kažu da ili ne, mi idemo dalje ima spremnih da pomognu, ali se mjesecima čeka odgovor Saveza i na taj način smo blokirani, zaključio je Vuković i dodao da je podrška od naših igračica, misleći na cijeli region, koje igraju širom Evrope, dokaz da je Breznica na pravom putu, a oni koji ne žele to da vide neka zažmure, jer je nastavak evropskog puta Breznice nazaustavljiv proces.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *