Ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori, Nj.E. gospođa Meglena Plugčieva i gopodin Vasil Durev, zamjenik ambasadorke i voditelj politčkog i konzularnog odjela, posjetili su FK Breznica. Na sastanku sa predstavnicima kluba, prezentrane su aktivnosti i dostignuća kluba, te planovi za naredni period.

Gospođa Plugčieva i gospodin Durev predstavili su aktivnosti ambasade sa naglaskom na Bugarski razvojni fond (Bulgarian Development Aid) koji sprovodi aktivnosti zvanične razvojne pomoći u Crnoj Gori, kroz finansijsku podršku različitim projektima.

Predstavnici Ambasade su naglasili da u potpunosti podržavaju misiju FK Breznica i naš doprinos razvoju sporta, unapređenju socijalne inkluzije i izgradnji zdravog, modernog i naprednog društva. Naše aktivnosti promovisu zajedničke vrijednosti, te smo se složili da sport i fizička aktivnost, druženje i razvoj prijateljstva te zdrave životne navike trebaju biti prioritet za djecu i mlade u Pljevljima. Sada više nego ikad, kada smo suočeni sa izazovima pandemije KOVID-19, sport i igru ne smijemo zapostaviti jer igraju važnu ulogu u poboljšanju fizičkog i mentalnog zdravlja te podsticu aktivno građanstvo i društvenu koheziju. S tim ciljem Ambasada ce u okviru svojih mogućnosti podržati inciative kluba da se poboljšaju infrastrukturni uslovi za treninge i rad sa djecom i mladima u Pljevljima. Ovim putem zahvaljujemo predstavnicima Ambasade Bugarske na posjeti i iskazanoj podršci, te na posvećenosti unapređenju prijateljskih odnosa i razvojne saradnje, saopšteno je iz FK Breznica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *