Na Gradskom stadionu u Pljevljima u okviru projekta “Izgradimo bolju budućnost za djecu Pljevalja ” koji realizuje Fudbalski klub Breznica uz podršku ambasade Austrije u Podgorici, održan je inkluzivni sportski festival, na kojem je učestvovalo 100 djece iz ovog grada na sjeveru Crne Gore.

Oni su, uz Open Fun sportske aktivnosti odigrali i prijateljske utakmice, a Fudbalski klub Breznica je kao medijskog partnera u ovom projektu istakao Sportfem, portal koji se prije svega bavi afirmacijom ženskog sporta u Crnoj Gori.

“Ove aktivnosti imaju za cilj da postaknu djecu na igru i zabavu, te motivišu djecu koja nikada nisu bila fizički aktivna, da učestvuju u rekreativnim sportskim aktivnostima. U ime ambasade Austrije u Podgorici sve učesnike pozdravila je Ute Frajsner, konzul i zamjenica šefa misije. U ime FK Breznice djecu je pozdravio trener i jedan od osnivača kluba Zoran Vukovic, koji se ambasadi Austrije zahvalio na podršci ove značajne inicijative”, saopšteno je iz Breznice.

Uoči događaja održana je zajednička večera u gradu na sjeveru Crne Gore.

“Dan prije ovog značajnog događaja Konzul Austrijske ambsade Ute Frajsner pozvala je na zajedničku večeru u restoran ,,Taša” stručni štab i saradnike FK Breznice kao i direktora borda direktora Rudnik uglja A.D. Pljevlja gospodina Dušana Janjuševića, izvršnog direktora Elektroprivreda Crne Gore gospodina Nikolu Rovčanina, te predstavnika Sekretarijata za društvene djelatnosti Opština Pljevlja Gorana Kneževića i na taj način pokazala društvenu odgovornost prema najboljem sportskom kolektivu Pljevalja kao i privrednim subjektima koji žele da pomognu naš klub da bude još bolji i uspješniji klub”, ističu iz tabora šampiona Crne Gore.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *