Kada je neko uspješan , a do uspjeha dođe predanim i ozbiljnim radom, privlači pažnju drugih uspješnih instutucija. Tako je šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huan Santander prilikom posjete Pljevljima izarzio želju da posjeti Fudbalski klub Breznica, da na djelu vidi ekipu koja već šest godina ljubomorno čuva šampionski pehar u svojim vitriniama. Na žalost vidio je manji dio ženske šampionske ekipe, jer se deset igračica Breznice nalazi na Malti sa reprezentacijom Crne Gore. Šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori uvjerio se kako se radi sa dječacima i koliko treneri predano rade sa djecom.

-Drago mi je što sam ovdje u Fudbalskom klubu Breznica. Ovo je odlična mogućnost da vidim na terenu rad ovog kluba, koji daje mogućnosti djevojčicama i dječacima iz grada, kao i iz ruralnih oblasti da se bave fudbalom. UNICEF podržava ove aktivnosti. Sve aktivnosti, vanškolske, sportske kulturne, jako su bitne tokom poslednje godine, jer djeca nisu imala puno prilike da se time bave tokom pandemije. Jako je bitno da imaju vremena da budu napolju i da treniraju, da razvijaju zdrave navike, kao što je fudbal. Mislim da Breznica ovdje radi sjajan posao i to ne samo sjajan posao za dječake, već i za djevojčice. Oni imaju šampionski tim djevojčica, koje su poslednjih šest godina najbolje u Crnoj Gori. Mi u UNICEF-u slušamo šta nam govore djeca. Danas mi je jedna djevočica iz Breznice na pitanje, “Zašto se bavi fudbalom?”, rekla da je od kada se rodila željela da igra fudbal i da je jako srećna što joj je trener dao tu šansu, naglasio je šef misije UNICEF-a za Crnu Goru.

Ono što je bitno naglasiti gospodin Santader bio je oduševljen idejom da se Breznica uključi u specijalnu olimpijadu pod pokroviteljstvom UNICEF-a i organizuje fudbalski klub za djecu sa smetnjama i poteškoćama u razvoju.

Ideja i vizija Breznice da budu inkluzivni, znači da pruže šansu svoj djeci da se bave fudbalom, dakle i djeci sa smetnjama u razvoju, je sjajna i u potpunosti je podržavamo. Svako djete treba da dobije šansu da se bavi fudbalom ukoliko to želi, kazao je gospodin Santader.

Trener i osnivač Breznice Zoran Vuković upoznao je gospodina Santandera sa dešavanjima u klubu i zajedno sa njim obišao prostorije kluba. Vuković se zahvalio šefu predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori na posjeti

-Podrška gospodina Santadera i podrška UNICEF-a znači nam mnogo. Znači nam u sledećim nastojanjima kluba da budemo go bolji jer sami znate šta smo sve prošli sve ove godine i koliko smo se mučili. Imali smo podršku samo Opštine Pljevlja, a sada mogu da kažem da smo na putu da napravimo jedan zdrav kolektiv i da naša djeca, i djevojčice i dječaci dožive nešto što do sada nisu imali priliku. Želimo da stičemo iskustvo, putujemo na međunarodne turnire, koji se budu organizovali i u regionu i u Evropi i da naši dječaci, djevojčice i seniorke budu dostojni predstavnici Pljevalja i Crne Gore, kazao je Vuković.

Na kraju treba napomenuti da je gospodin Santader bio iznanađen činjenicom da je ovaj klub tek ove godine dobio generalnog sponzora, Elektroprivredu Crne Gore i da je, do sada, jedina pomoć stizala od lokalne uprave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *