KVALIFIKACIONI TURNIR ZA LIGE ŠAMPIONA GRUPA 2

Čudo u Petrovcu, Breznici bod nakon što su gubile sa 3:0

Breznica-NSA 4:4 (0:3)

Petrovac. Stadion pod Malim brdom. Gledalaca oko 150. Sudija: Relika Turi(Estonija). Pomoćnice: Karolin Kajvoja (Estonija) i Barbara Vidović (Hrvatska). Strijelci: Vujadinović 58Milović u 64. i 71. i Karličić u 82. minutu za Breznicu, a Košuljeva 21, 23. i 44 i Radojska u 62. minutu za NSA. Žuti kartoni: Doneva iPetkova (NSA)

BREZNICA: Čabarkapa, J. Tošić (od 33. T. Tošić), Rondović, Jankov, Vujadinović, Jonović, Vraneš (od 68. Maraš), Šebek (od 46. Milović), Karličić, Krstanovska, Kočanović.

NSA: Doneva, Petkova, Ivanova, Dimitrova, Radojska, Košuljeva, Želeva (od 71. Gospodinova),Jordanova (od 77. Stojčeva), Radževa, Aleksandrovna (od 86. Nadeva), Najdenovna.

Ovakav preokret kakav je večeras viđen u Petrovcu rijetko se može vidjeti i u muškom fudbalu, na kraju Breznica se morala zadovoljiti bodom, mada se stekao utisak da su imale malo više sportske sreće mogle su do sva tri. Kakva utakmica pod Malim brdom i kakav povratak Breznice u stilu njemačkih ekipa koje su najopasnije kada ih protivnik prežali. Zoran Vuković je pokazao da je izrastao u vrhunskog stratega jer je u poluvremenu održao više nego ubjedljiv motivacioni govor, a pravorvemnim izmjnema promjenio ritam i na kraju natjerao tim iz Sofije da se zadovolji bodom. Igračice Breznice pokazale su dva lica, jedno smušeno u prvom i više nego moćnom u drugom poluvremenu.

Tim iz Pljevalja bolje je počeo utakmicu. Od samog starta vidjela se velika želja igračica Breznice da naprave iznenađenje i dođu do bodova protiv šampionki Bugarske. Prvi šut ka golu uputila je Jankov, iz slobodnog udarca u 11. minutu, ali nije bila precizna. Pet minuta nakon toga u kaznenom prostoru Bugarki golan ekipa NSA Doneva je srušila Vujadinović koja je bila sama ispred čuvara mreže tima iz Sofije, a arbitarka iz Estonije Turi, bez razmišljanja je pokazala na bijelu tačku. Stekao se utisak da je žuti karton bila preblaga kazna za čuvara mreže NSA. Loptu na bijelu tačku namjestila je  Vraneš, ali na žalost Doneva je uspjela da odbrani njen udarac. To kao da uplašilo ekipu i uslijedio je period bolje igre gošći, a Velina Košuljeva pokazala je zbog čega je najbolja fudbalerka gostujuće ekipe. U 21. minutu slobodan udarac izvela je Radojska, a Košuljeva iskoristila smušenost u odbrani Breznice i lako dovela svoj tim do vođstva. Breznica se još nije oporavila od šoka, kada je u 23. minutu Košuljevu proigrala Dimitrova za 0:2. Breznica je polako počela da preuzima kontrolu igre, izvela nekoliko dobrih prekida, ali strah od greške bio je više nego vidljiv i upravo nakon jedne greške na asistenciju Želeve Košuljeva postiže het trik. Tada se činilo da je sve gotovo, ali nije bilo.

Sve počelo da ide u korist Breznice kada je Čabarkapa u 47. minutu odlično intervenisala i odbranila šut Radojske. U 57. Minutu odličnu priliku imala je Krstanovska, ali je Doneva uspjela da odbrani njen šut. Od tada usliejdio je neviđen pritisak Breznice, ređali su se korneri tima iz Pljevalja i u 58. minutu Karličić je uposlila Vujadinović koja je smanjila na 1:3. Ono što nije uspjela u 47. Radojska je uspjela u u 62. minutu, savladala je Čabarkapu i ponovo je NSA imao tri gola prednosti. Ovoga puta taj gol nije sputao Breznicu i samo dva minuta nakon toga, Milović koja je ušla na poluvremenu, smanjuje na 2:4. Breznica je nastavila atake ka golu Doneve i već u 72. minutu Jonović je odlično upsolila Milović koja je još bolje šutirala za 3:4. Domaće su bile svjesne da rizikuju, ali nastavile su potpunu ofanzivu, koja je mogla biti kaženjena u 78. minutu kada je u više nego stopostotnoj šansi bila Košuljeva, ali Čabarkapa još bolje intervenisala i dala dodatnu dozu adrenalina svom timu. U 82. Minutu nakon slobodnog udarca koji je izvela Radojska lopta je došla do igračica Breznice, tačnije do Karličić, koja je još jednom dokazala svoje individualne sposobnosti i poravnala rezultat. Do kraja utakmice bilo je dosta uzbuđenja, više pred golom gostujuće ekipe, ali u sedmom minutu sudijske nadoknade Radojska je bila u odličnoj prilici međutim ponovo je Čabarkapa više nego odlično intervenisala i na kraju usliejdilo je slavlje breznice koja je uspjela da osvoji svoj treći evropski bod. U narednoj utakmici protivnik Breznice biće Olimpik Kluž, koji je na opšte iznenađenje u Nikšiću poražen od Kosovske Mitrovice sa 2:1.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *