GENERALKA PRED KVALIFIKACIONI TURNIR ZA LIGU ŠAMPIONA USPJELA

Osvanjem trećeg mjesta, bez izgubljene utakmice, na fudbalskom turniru povodom 50 godina FK Sloga Zemun Breznica je pokazala da sa pravom može da se nada da će upisati, istorijiski, prvi trijumf u Ligi šampiona.

Breznica je dobro počela turnir i u grupi pobjedila Zemun sa 3:0 golovima Karličić, Jankov i Krstanovske. U drugoj utakmici Breznica je odigrala 1:1 sa domaćinom turnira, a nakon izvođenja penala bolji je bio domaćin koji se plasirao u finale koje još nije odigrano jer je standardni termin pomjerilo jako nevrijeme, pa će Sloga i Crvena Zvezda tokom ove sedmice riješiti pitanje pobjednika turnira. U borbi za treće mejsto Breznica je nakon velike borbe remizirala sa Sarajevom 1:1, a nakon izvođenja jedanaesteraca došla do pobjede. Treba napomenuti da Sarajevo ima najbolji evropski koeficijent od svih ekipa sa ex yu prostora i da je upravo ova utakmica pokazala da je tim iz Pljevalja napredovao u odnosu na prošlu godinu.

Sa pravom se nadamo da možemo do pobjede na predstojećem kvalifikacionom turniru. U Beogradu djevojke su odigrale izuzetno disciplinovano, zrelo i odgovorno. Naravno znam da možemo bolje i to ćemo pokzati u Petrovcu i Nikšiću. Moram da se zahvalim organizatoru turnira na izuzetnoj pažnji i odličnoj organizaciji, kao i svim ekipama koje su stvorile sjanu pravu fudbalsku, atmosferu. Takođe našem Pljevljaku Borku Spajiću koji je bio uz nas, zatim našem poslovnom partenru vlasniku firme NAAI Saši Krajinoviću koji će biti uz nas i na kvalifikacionom turniru Lige šampiona. Direktor ŽRK Krim iz Ljubljene našem velikom prijatelju Juri Jankoviću, inače sinu gradonačelnika glavnog grada Slovenije, koji nam je bio velika podrška. Ono na šta smo bili ponosni je činjenica da nam je pehar i medalje za treće mejsto uručio čovjek sa naših prostora čuveni advokat Dragan Palibrk, predsjednik skupštine FK Zvezdara. Takođe dugujemo zahvalnost gradonačelniku Nikšića Veselinu Grboviću i FK Sutjeska koji su nam i ove godine pomogli oko organizacije turnira, kazao je Vuković.

Kvalifikacioni turnir za Breznicu počinje 7. avgusta utakmicom u Petrovcu koja će početi u 20 sati, aprotivnik Breznice biće NSA iz Sofije u prvoj utakmici u Nikšiću sastaće se Olimpija Kluž i Kosovska Mitrovica. Narednu utakmicu tim iz Pljevalja igraće 10. avgusta od 18 sati protiv Olimpije iz Kluža, a poslednjeg dana kvalifikacionog turnira u Nikšiću od 17 i 30 protiv Kosovske Mitrovice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *