Predstavnici FK Breznica: Zoran Vuković ,Miljan Aničić i Željko Lučić učestvovali su na Drugoj međunarodnoj konferenciji “Savremeni izazovi rada sa rizičnim grupama mladih“.

Domaćin konferencije je Omladinski dom Jarše koji djeluje u Ljubljani kao javna ustanova koja se bavi obrazovanjem djece i mladih, naročito djece i mladih koji su bili žrtve nasilja, zanemarivanja, zlostavljanja i neprikladnih roditeljskih metoda koje su rezultirale disruptivnim ponašanjem i/ili emocionalnim poremećajima. Primarni fokus konferencije bio je rad sa rizičnim grupama mladih.
Osnova konferencije bila je pitanje programa i/ili pristupa koji mogu pružiti mladima u riziku podršku koja je prilagođena njihovim potrebama, podstiče ih da razvijaju svoje kompetencije koje će im omogućiti veći stupanj socijalne uključenosti i autonomije, i osnažiti ih da prevladaju lične teškoće i izazove.
Na programu Međunarodne konferencije bile su najnovije smjernice o razumijevanju mladih u riziku, izazova s kojima se suočavaju i primjeri dobre prakse koji uspješno odgovaraju na potrebe mladih ljudi kako bi mogli savladati sve izazove..

Tematske cjeline konferencije pomogle su učesnicima da usavrše svoj rad sa rizičnim grupama: 1. Uloga umjetnosti, sporta i drugih alata, 2. Izazovi uzrokovani Kovid-19 epidemijom, 3. Mentalno zdravlje mladih – institucionalna i vaninstitucionalna njega i 4. Savremeni koncepti rada sa mladima.

Veliko hvala domaćinima i organizatorima na gostoprimstvu i odlično organiziranoj konferenciji.Takođe naš klub se zahvaljuje Turistickoj organizaciji Pljevlja na pomoci u prezenotvanju potencijala nasega grada u vidu poklona i suvenira, kazao nam je učesnik ove konferencije Željko Lučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *