U partnerstvu sa Fudbalskim klubom “Breznica” Pljevlja, Crna Gora i Sportskim udruženjem “Otvorene zabavne škole fudbala” iz Srbije, organizovat će višednevni kamp za djevojke iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koje imaju iskustvo bavljenja sportom.

Cilj kampa i projekta je inicirati mobilnost mladih djevojaka u regiji te njihovo umrežavanje, stvarajući platformu preko koje se mogu dijeliti iskustva, planovi i uzajamna podrška.

Osim toga, cilj je i osnažiti i educirati djevojke da postanu nositelji civilnih aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama, dajući im potrebno znanje i alate o upravljanju mikroprojektima u bazičnom sportu.

Poseban značaj projektu daje njegov regionalni karakter.

– Regionalna saradnja na projektima i temama relevantnim za mlade, imperativna je za naš zajednički razvoj. Samo povezivanjem, dijeljenjem iskustava i najboljih praksi možemo zajedno napredovati ka našem jedinstvenom cilju, a to je bolji život i bolji uslovi za sve nas u regiji zapadnog Balkana. Upravo zbog toga, trudimo se da sve naše projekte koji uključuju edukaciju i osnaživanje mladih, implementiramo u saradnji sa partnerima iz zemalja regije – kazala je koordinatorica tog projekta Vildana Delalić-Elezović.

Kamp će biti održan u augustu 2022. godine u Pljevljima, Crna Gora. Prijave za Kamp su otvorene, a svi zainteresirani se mogu prijaviti za učešće putem mail adrese: flc082022@gmail.com, saopćili su organizatori. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *