Songul Ozan, ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori, tokom posjete Pljevljima, je posjetila FK Breznicu. Ambasadorka je imala priliku da upozna članice ženske fudbalske ekipe, šestostruke šampionke Crne Gore u fudbalu, i članove stručnog štaba, trenere i upravu kluba, koji su podijelili svoje utiske i iskustva sa nedavnog putovanja i boravka u Antaliji.

Djevojke su pozvale Ambasadorku da prisustvuje treningu, što je ona sa zadovoljstvom prihvatila. Ambasadorka Ozan je bila veoma zainteresovana da se upozna sa načinom rada i treningom ženske fudbalske ekipe koja, iako trenira u uslovima koji su daleko od idealnih, ostvaruje zapažene rezultate i uspjehe na nacionalnom i regionalnom nivou, a na jakom međunarodnom turniru u Antaliji je osvojila drugo mjesto.

Drugi dio posjete je bio posvećen dijalogu sa predstavnicima uprave kluba o mogućnostima saradnje sa ciljem daljeg razvijanja prijateljstva između naše dvije zemlje, te unapređenja uslova rada u sportu sa djecom i mladima na sjeveru Crne Gore. Ambasadorka je dala punu podršku i obećala pomoć FK Breznica u ispunjavanju misije razvoja sporta za djecu i mlade u Pljevljima, promovisanju rodne ravnopravnosti i ženskog fudbala i poticanju regionalnog umrežavanja i saradnje. FK Breznica se i ovim putem zahvaljuje ambasadorki Ozan na posjeti i podršci, te na angažmanu oko unapređenja položaja žena, djece i mladih u Crnoj Gori.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *