Pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj gori i EU Info Centra, i u sklopu Evropske nedjelje sporta, 26. septembra sa početkom u 10 sati Fudbalski klub Breznica na gradskom stadionu u Pljevljima organizovaće manifestaciju pod nazivom “Otvoreni i zabavni fudbal za zdravo i inkluzivno društvo“.

Cilj manifestacije je da kroz sport i fizičku aktivnosti utice na poboljšanje mentalne, fizičke i socijalne dobrobiti naše djece i njihovih porodica. Manifestacija će se sastojati od zabavnih sportskih aktivnosti i prijateljskih fudbalskih utakmica. Učesnici će biti dječaci i djevojčice članovi kluba kao i djeca koja inače nisu uključena u sportske aktivnosti, te djeca sa posebnim potrebama.

“Svi će oni imati priliku da vježbaju zabavni fudbal kroz koji im se omogućuje da se razvijaju igrajući i zabavljajući se. Cilj je da se motiviše što više djece da učestvuju u rekreacijskim sportskim aktivnostima. Svečanom otvaranju manifestacije prisustovaće, uz vođstvo kluba i predstavnike opštine Pljevlja, i predstavnici EU info centra”, ističu iz Breznice.

Ovaj događaj Fudbalski klub Breznica organizuje u periodu od 23. do 30. septembra tokom kojeg se obilježava Evropska nedjelja sporta – inicijativa pokrenuta od strane Evropske komisije, čiji je najznačajniji cilj podsticanje građana da svakodnevno budu aktivni, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukacija o zdravim stilovima života.

“Zahvaljujemo Delegaciji EU na podršci i pozivamo djecu i mlade i sve građane da se uključe u ovu manifestaciju u što većem broju (poštujući mjere uvedene u borbi protiv korona virusa), te da budu što aktivniji u svekodnevnom životu.Takođe, svi učesnici dobijaju majce sa logom kluba i EU”,kaže se na kraju saopštenja Breznice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *