Juče je u okviru inicijative FK Breznica, promovisanja sportske diplomatije, u Podgorici održan sastanak predstavnika ovog kluba sa njegovom ekselencijom gospodinom Borisom Gandelom, Ambasadorom Slovačke u Crnoj Gori, na kojem su prezentovane sve aktivnosti i dostignuća kluba, te planovi za naredni period.

Ambasador Gandel je takođe predstavio aktivnosti ambasade sa naglaskom na “SlovakAid”, aktivnosti slovačke zvanične razvojne pomoći u Crnoj Gori.
Predstavnici Ambasade naglasili su da u potpunosti podržavaju misiju FK Breznica i naš doprinos razvoju sporta za djecu i mlade u Pljevljima. Naše aktivnosti promovišu zajedničke vrijednosti, te smo se složili da naročito sada, kada smo suočeni sa izazovima pandemije COVI9-19, sport i igru treba podržati jer igraju važnu ulogu u poboljšanju fizičkog i mentalnog zdravlja te potiču aktivno građanstvo i društvenu koheziju. S tim ciljem Ambasada će podržati inicijative kluba da se poboljšaju infrastrukturni uslovi za treninge i rad sa djecom i mladima u Pljevljima, saopšteno je iz FK Breznica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *