Uzbudljiva trka za titulu prvaka u ženskom fudbalu završena je titulom Breznice.

Šesti put zaredom djevojke iz Pljevalja najbolje su u Crnoj Gori – zahvaljujući jednom golu razlike u njihovu korist u međusobnom duelu sa ekipom Budućnosti.

“Bila je ovo veoma teško osvojena titula, zbog toga što smo imali velikog rivala u Budućnosti, ali i zbog svega što se događalo prethodnih mjeseci. Situacija oko koronavirusa je uticala na naš rad, na treninge, Pljevlja su bila i blokirana, bilo je dosta neizvjesnosti i straha. Nismo uspjeli da uradimo sve što smo zamislili, nismo napravili pravu promociju mlađih djevojaka, ali vjerujem da će se stanje stabilizovati i da ćemo se vratiti normalnom fudbalskom i životu uopšte”, kazao je za Sportfem Zoran Vuković, alfa i omega Breznice.

Trka za titulu bila je neizvjesna…

„Budućnost je bila odličan protivnik, to je mlada i talentovana ekipa, koja ima odličnog trenera Duška Globarevića, koji radi sjajan posao i dugo je u ženskom fudbalu. Lijepo je imati konkurenciju, ali mi je žao što su neki centri ženskog fudbala, poput Cetinja, Bara, Ulcinja i Bijelog Polja praktično ugašeni. Prije četiri godine u prvenstvu je bilo devet ekipa, ove godine samo pet. Jasno je – stagniramo, moramo da mijenjamo stanje u našem ženskom fudbalu“, ističe Vuković.

Breznica je godinama nosilac ženskog fudbala, simbol Pljevalja, priča koja ima i međunarodni karakter.

Klub je ostvario i rezultate na evropskoj sceni, prije dvije godine, u posljednjoj „normalnoj“ sezoni, ostvario je i prvu pobjedu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kada je savladao rumunski Kluž 3:2. Prethodno je igrao neriješeno sa bugarskim timom NSA Sofijom (4:4), a u meču za prolaz dalje izgubio od kosovske Mitrovica.

„Bili smo blizu i prolaska prve runde, što bi bio spektakularan usjeh“, podsjeća Vuković.

„Pokušaćemo to da ostvarimo ove godine. Čekamo da vidimo kakav će biti format kvalifikacija, vjerujem da ćemo se pojačati i da ćemo se boriti za prolaz u drugu fazu”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *