Završen je najznačajniji i najorganizovaniji šesti Međunarodni turnir prijateljstva za djevojke Pljevlja 2019, na 42 utakmice, postigunuto je 117 golova. Turnir je okupio rekordan broj ekipa iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Bugarske – 12 u seniorskoj i osam u kadetskoj konkurenciji.

Bilo je ovo sasvim sigurno najbolje izdanje turnira u Pljevljama gdje je organizator turnira, Zoran Vuković na čelu sa mnogim ljudima, sponzorima i opštinom nadmašio sva očekivanja kako ekipa tako i navijača. Perfektna organizacija, mnogo zanimljivog sadržaja, veliki broj publike govori da je ovo jedan od najuspješnijih ogranizovanih turnira ne samo u državi, nego i na Balkanu.

U ragovoru sa navijačima i klubovima koji su učestvovali u Crnoj Gori, svi imaju isto mišljenje, a to je da je organizacija bila fenomenalna. Ovo je samo još jedan turnir koji pomjera granice, što se tiče ženskog fudbala, ne samo u Crnoj Gori, nego i u regionu.

Zoran Vuković u društvu ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država

Ekskluzivno za naš sajt govorio je trener Breznice i glavni organizator turnira, Zoran Vuković.

– Turnir je prevazišao očekivanja i pokazao da ženski fudbal u regionu ima perspektivu. Nadamo se da će biti bolje za naše djevojke u budućnosti. Samo prisustvo Ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država na turniru pokazalo je koliko ljudi iz inostranstva cijene dobar rad našeg kluba i koliko vože ženski fudbal, te žele doborobit naše djece. Kao klub pokazali smo moć organizacije i to sve sa ljudima iz našeg kluba, a u narednom periodu se nadamo i podršci određenih firmi da konačno dobijemo generalnog spoznora. Za odličnu organizaciju dobili smo pohvale i od ministra sporta u vladi Crne Gore, gospodina Nikole Jankovića, a takođe i iz čitavog regiona. Vidimo se na sedmom Međunarodnom turniru koji će biti bolji i od ovoga. Moram naglasiti da je naš turnir najbolje organizovan turnir u našoj drzavi i sto se tiče muškog i ženskog fudbala, kaže trener Breznice i organizator turnira. 

Nama i našem sajtu ostaje da se zahvalimo cijenjenom gospodinu Vukoviću i cijelom kolektiv ženskog fudbalskog kluba Breznice na odličnoj saradnji i naravno to neće stati na ovome, izuzetno nam je drago što sarađujemo sa ekipom iz Crne Gore, te ćemo nastaviti u istom ritmu. Sportski pozdrav za prijatelje iz Crne Gore!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *