Fudbalski klub Breznica nastavlja sa dobrim projektima Breznica je dobila grant američke ambasade u Crnoj Gori kroz program Demokratske komisije, pa je od 1. oktobra 2019. počela da realizuje projekat Škola zabavnog fudbala i aktivizma za ljepša Pljevlja”.

Podrška američke ambasade je značajna za naš klub, naš grad i državu Crnu Goru. Kroz projekat biće obuhvaćeno preko 2.000 učesnika, među njima najviše djeca, i to više od 1.500 dječaka i djevojčica”, rekao je trener i jedan od osnivača FK Breznica Zoran Vuković.

A u okviru projekta biće organizovana dva seminara, pet škola fudbala, učenje engleskog jezika, posjeta UDG za članove kluba, odlazak na međunarodni turnir u Zagreb, čišćenje grada i organizacija međunarodnog turnira za djevojke u decembru u Pljevljima.

Projekat je budućnost i velika šansa za našu djecu da napreduju u sportu i u svim ostalim segmentima života. Osnovne parole naše inicijative biće: ‘DA DRUŽENJU’, ‘DA TOLERANCIJI’ i ‘DA IGRI’”, rekao je Vuković, koji se nadovezao. Krenuli smo iz Pljevalja i organizovali druženje za dječake, djevojčice i veterane kluba. Poklonili smo vrijednu opremu klubu sjedeće odbojke i dobili smo zahvalnicu od ljudi iz Novog Sada, koji su bili naši gosti.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *