o je jednoglasno odlučila komisija za dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta za 2018. godinu.

Kada je još na zimskoj Olimpijadi u Pjongčangu skijaš Eldar Salihović visoko podigao zastavu Crne Gore bilo je jasno da je ovaj sportista zaslužio da bude proglašen za najboljeg u svom gradu za 2018. godinu. O njegovim rezultatima suvišno je troštiti riječi a komisija za dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta za 2018. godinu nije imala nikakvih dilema pa je Eldar jednoglasno proglašen za najboljeg sportistu grada ove godine.

Titula za najbolju sportiskinju grada u 2018. godini, otišla je u ruke fudbalerke Breznice Marijane Jankov. Njen doprinos u fantastičnim rezultatima ovog kluba je veliki pa je komisija i ovu odluku donijela jednoglasno.

Komisija za dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta za 2018. godinu odlučila je da nagrada za najperspektivnijeg sportistu grada pripadne plivaču Aldemaru Alikavazoviću. Radi se o vrsnom plivaču koji je vlasnik brojnih rekorda Crne Gore i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji a član je i plivačke reprezentacije. Iako se radi o mladom sportisti, Aldemar je već uspio da napravi dosta zapaženih rezultata i jasno je da njegovo vrijeme tek dolazi.

Najperspektivnija sportiskinja Pljevalja za 2018. godinu je odbojkašica Rudara Majda Čakar. Pored sjajnih nastupa za matični klub, Majda je imala i zapažene nastupe u reprezentativnom dresu a o njenim odličnim odbojkaškim predispozicijama se uveliko govori i u profesionalnom svijetu odbojke. Komisija je jednoglasno donijela odluku da Majda Čakar bude najperspektivnija sportiskinja Pljevalja za 2018. godinu.

Možda i najmanje posla, komisija za dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta za 2018. godinu, imala je oko izbora najuspješnijeg kluba u ovoj godini. FK ,,Breznica“ jednostavno dominira a posebno kada je u pitanju ženski fudbal. Pored toga što je klub aktuelni prvak države i što je na dobrom putu odbrane trofeja, Breznica je uspješno organioziovala i kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona i to sa najvećim mogućim ocjenama. Sa ponosom predstavljaju svoj grad na mnogobrojnim turnirima širom Evrope a posebno raduje vrlo dobar rad stručnog štaba sa mladim fudbalerima i fudbalerkama.

Priznanje za sportskog radnika Pljevalja za 2018. godinu pripalo je Bahriji Kujundžiću. Ova sportska legenda Pljevalja već decenijama bitiše u pljevaljskom sportu a kao što ste Bahriju mogli vidjeti na stadionu 80-ih godina prošlog vijeka tako ga možete vidjeti i dan danas. Njegov doprinos razvoju streljaštva u Pljevljima je ogroman pa je komisija bez veće rasprave donijela odluku da Bahrija Kujundžić bude sportski radniuk godine.

Kao što se moglo i predpostaviti šef stručnog štaba FK ,,Breznica“ i jedan od osnivača ovog kluba Zoran Vuković proglašen je za najuspješnijeg trenera Pljevalja u ovoj godini. Ovu odluku komisija je donijela jednoglasno. Svojom čvrstom voljom, nevjerovatnom harizmom i bogatim fudbalskim znanjem, Zoran Vuković je klasičan primjer dobrog trenera.Njegove taktičke zamisli uvijek urode plodom na terenu a posebno je poznata Zoranova želja za perfekcijom pa zato i ne čude mnogbrojni uspjesi i kao trenera a nekad i kao organizatora.

U narednim danima sve odluke će biti ozvaničene a Danilo Vukićević predjsednik komisije za dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta za 2018. godinu ističe da članovi ove komisije nisu imali nimalo lak zadatak.

 

<iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/hqnUF4RkU14″ frameborder=“0″ allow=“accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture“ allowfullscreen></iframe>

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *