U maloj sali Centra za kulturu Pljevlja održan je info dan u okviru projekta „Stvaramo životne šampione“, podržanog od strane UEFA Foundacije za djecu. Koordinator projekta je NVO Razvojni Centar za mlade, iz Beograda, predvođen koordinatorkom Aleksandrom Knežević, a domaćin info dana , Fudbalski klub Breznica, prvi je klub iz Crne Gore koji je dio ove regionalne inicijative.

Cilj info dana je predstavljanje ideja i planova koncepta životnih šampiona, ali i zajedničkog utvrđivanja modaliteta za dalju saradnju i priključenje prvog crnogorskog kluba projektu.Sa mališanima, roditeljima i trenerima razgovaralo se o planovima za budućnost, sa posebnim fokusom na aktivnostima planiranim za ovu i narednu godinu, a najavljene su i prve zajedničke aktivnosti.

Kroz projekciju video materijala za prethodnih aktivnosti, prisutni su imali priliku saznati više i o samom konceptu sportsko-edukativnih aktivnosti koje se realizuju, te značajnim podatkom da su iste za sve polaznike u potpunosti besplatne.

Fudbalski klub Breznica imaće svoje predstavnike na treningu za trenere mlađih kategorija planiranom za kraj maja.Koncept „STVARAMO ŽIVOTNE ŠAMPIONE“ u središte stavlja trenera kao edukatora, vraćajući sport na osnovne postulate – da ne mogu svi postati šampioni i vrhunski sportisti, ali da treba i moraju da postanu vrhunski ljudi, životni šampioni.

Trenutno se razvija uz podršku Evropske komisije i UEFA fondacije za decu, a deo partnerstva su akteri iz sportskog, obrazovnog i omladinskog sektora iz osam zemalja.Ponosni smo što smo dio ove regionalne inicijative, i radujemo se zajedničkim aktivnostima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *