KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA GRUPA 10

Breznica-Spartak 2:3(2:1)

Petrovac. Stadion “Mitar Mićo Goliš”. Gledlaca oko 300. Sudija: Ljudmila Telbuk (Ukrajina). Pomoćnice: Irina Čalka (Ukrajina) i Nargls Nargau (Kazahstan). Strijelci: Đurđevac u 13. i Vujadinović u 20. minutu za Breznicu, a Retkesova u 26.i 84. i Bogorova 78. minutu (iz jedanaseterca) za Spartak. Žuti kartoni Vujadinović, Šebek (Breznica). Crveni karton Jelena Vujadinović u 90+6

BREZNICA: Krstović, Maraš, Bečić, Bulić, Šebek, Petrović (od 66. Vujošević), Vujadinović, Osmajić, Tošić, Đurđevac, Grujić.

SPARTAK MJIJAVA: Čermakova, Pirtamora (od 61. Horvatova), Krišiakova, Narožna, Honkova, Kušarčikova, Glatcova, Nevedalov (od 72. Hučovičeva)a, Retkesova, Bogorova, Vredikova (od 66. Borova).

Prava je šteta što je Breznica izgubila od Spartaka već dobijenu utakmicu, jer su igračice ostavile srce na terenu ginule za svaku loptu, ali na kraju presudila je fizička sprema i to što Spartak igra mnogo kvalitetniju i ozbiljnijuj ligu. Ova ekipa Breznice ima perspektivu ima taj kolektivni duh i uprava kluba morala bi u što skorijem vremenu da pokuša da zadrži okosnicu tima i da se dogovori sa kvalitenim ekipama iz regiona o nekoj vrsti regionalne lige, jer to je jedino što nedostaje ovom timu više kvalitetnih utakmica. Tada se ne bi pravile greške u presudnim momentima jer bi se steklo neophodno iskustvo. U svakom slučaju čestitamo djevojkama koje su bile na pragu velikog iznenađenja.

Breznica je izuzetno agresivno i borbeno ušla u utakmicu. Od samog početka uslijedili su napadi tima iz Pljevalja i veću 12. minutu Miilica Šebek je ukrala loptu golmanu Nataliji Čermekovoj, ali nije uspjela da zatrese mrežu, već su gošće izbile loptu odbila u korner. Nakon udarca sa ugla lopta je došla do Nađe Đurđevac koja je “lažnjakom” izbacila odbranu šampiona Slovačke, šutirala iskosa sa desne strane i zatresla mrežu. U 20. minutu Jelena Vujadinovič je primila loptu na centru, pobjegla odbrani Spartaka i sa blizu 25 metara šutirala i nebranjeni dio mreže. Breznica je nastavila sa napadima ređale su se šanse pred golom Čermakove, ali u 26. minutu jedna dobinska lopta došla je na desnu stranu, do Andree Bogorove, koja je uputila pas u sredinu, a Laura Retkesova uz dosta sreće primila tu loptu na nekih sedam metara i smanjila na 2:1. Do kraja poluvremena Breznica je imala sjane prilike u 28. minutu Đurđevac i Jelena Petrović koja je u 33. minutu pogodila stativu.

U nastavku utakmice Breznica je nastavila agresivno, međutim bilo je vidno kako se bliži kraj utakmice da su gošće fizički spremnije jer su već odigraje tri kola u naionalnom prvenstvu, a igračice Breznice postale su žrtva sopstvenog tempa. U 76. minutu Marija Maraš, koja se dosta potrošila u napadu,na liniji šenaesterca, po desnoj strani neoprezno zakačila Bogorovu, a arbitarka iz Ukrajine bez razmišljanja pokazala na bijelu tačku, koji je upravo Bogorova pretvorila u gol. U 84. minutu Retkesova je izvela pravu majstoriju, na 16 metara najbolja igračica Spartakaprebacila je loptu sa lijeve na desnu nogu i preciznim udarcem preokrenula rezultat u korist svoje ekipe.

FOTO BOŽIDAR ČABARKAPA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *