Nj.E. Karen Madoks, ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori, dala punu podršku FK „Breznica“ u ispunjavanju misije razvoja sporta za mlade i promovisanju rodne ravnopravnosti i ženskog fudbala

Nj.E. Karen Madoks, ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori, tokom posjete Pljevljima, posjetila je FK Breznica. U prvom dijelu posjete organizovan je obilazak prostorija kluba, svlačionica i terena na kojima se odvija većina sportskih aktivnosti kluba. Ambasadorka je imala priliku upoznati članice ženske fudbalske ekipe, šestostruke šampionke Crne Gore u fudbalu, kao i dječake koji su ove godine osvojili prvenstvo Sjeverne regije u dvije kategorije, pioniri i pjetlići, zatim članove stručnog štaba, trenere i upravu kluba.
Posjeta ne bi bila potpuna bez demonstracije raznih fudbalskih tehnika i vještina koju su upriličile djevojke i treneri najtrofejnijeg ženskog fudbalskog kluba u državi, jer je ambasdorka Madoks bila veoma zainteresovana da se upozna sa načinom rada i treniranja ženske fudbalske ekipe koja, iako trenira u uslovima koji su daleko od idealnih, ostvaruje zapažene rezultate i uspjehe na nacionalnom i regionalnom nivou.
Drugi dio posjete, bio je posvećen dijalogu sa predstavnicima uprave kluba o mogućnostima saradnje, kroz zajedničko učestovanje u raznim inicijativama, aktivnostima i projektima sa ciljem razvijanja prijateljstva između dvije zemlje a bilo je riječi i o unapređenja uslova rada u sportu sa djecom i mladima na sjeveru Crne Gore.

– Ono što je Nj.E. bilo veoma drago jeste saradnja kluba i podrska od strane EPCG i direktora gospodina Nikole Rovčanina kako klubu tako i ostalim bitnim sportskim i kulturnim aktivnostima u našem gradu.Takođe rukovostvo našeg kluba istaklo je veoma lošu saradnju sa rukovostvom FSCG sa svim aktivnostima i projektima naseg kluba, naveli su iz FK „Breznica“.

Ambasadroka je dala punu podršku FK Breznica u ispunjavanju misije razvoja sporta za djecu i mlade u Pljevljima a naravno promovisanju rodne ravnopravnosti i ženskog fudbala.
FK Breznica se i ovim putem zahvaljuje ambasadorki Madoks na posjeti i podršci, te na posvećenosti i angažmanu oko rješavanja prioritetnih pitanja koja se tiču prava djece i mladih te unapređenju rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori, saopšteno je iz FK „Breznica“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *