Predstavnici FK Breznica, Miljana Rondović, Anđela Sokovic, Milica Stankić i Filip Gardašević, zajedno sa još 30 mladih iz Jermenije, Španije, Bosne i Hercegovine i Rumunije učestvuju u Erasmus+ projektu razmjene mladih u Abovyanu Jermenija.

Domaćin projekta je udruženje mladih iz Jermenije „Future in our hands/Budućnost u našim rukama“, Koordinator je organizacija “Pokhara” iz Španije, a uz FK Breznica partneri su udruženja “BRAVO” iz Bosne i Hercegovine i “ADA” – udruženje za aktivan razvoj iz Rumunije.

Aktivnosti razmijene, koje traju od 02 do 10 jula, usmjerene su na podsticanje aktivizma kod mladih da kroz zajedničke kulturne, umjetničke i sportske aktivnosti razmjenjuju iskustva i traže rješenja za socijalne probleme u svojim državama i lokalnim zajednicama. Učestvovanje mladih iz Crne Gore u Erasmus+ projektima, zajedno sa vršnjacima iz ostalih zemalja, doprinosi njihovom profesionalnom i ličnom razvoju i motivaciji da budu aktivni članovi društva, i to je samo jedna u nizu aktivnosti našeg kluba u okviru kojih se mladima pružaju mogućnosti zabavnih putovanja i edukacija, te predstavljanja naše zemlje i kulture u Evropi i svijetu.

FK Breznica je prvi klub iz Crne Gore koji se aktivno uključio u realizaciju Erasmus+ projekata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *