Generacija 2009. Fudbalskog kluba Breznica učestovala je prošlog vikenda na turniru „Champions trophy“ u Sarajevu i osvojila prvo mjesto. Mladi Pljevljaci su u grupi pobijedili domaće ekipe Olimp, Kiseljak i Spartu, u četvrtfinalu su bili bolji od Olimpa sa Pala, a u polufinalu od tuzlanske Slobode. Na kraju, stigao je i trijumf u finalu protiv Sarajeva – 1:0. Zanimljivo je da Breznica nije na šest mečeva primila nijedan gol, a postigli su osam.

Ovo je jedan od najvećih uspjeha naših dječaka u istoriji kluba. Turnir na kome je učešće uzelo 19 ekipa dovoljno govori da je jedan mali klub osvojio prvo mjesto bez primljenog gola savladavši u finalu jedno Sarajevo koje ima svoju fudbalsku akademuju. Ovim uspjehom dječaci Breznice otvorili su vrata Evrope koja vode do završnog turnira u Beču. Velika pomoć našem klubu stigla je od tri talentovana igrača iz Čajniča, braće Luke i Filipa Đurđevića kao i Sergeja Dačevića. Veliko hvala dugujemo domaćinima na gostoprimstvu i odlično organizovanom turniru – saopšteno je iz Breznice.

Ovo su dječaci koji su pobjednici

Vladmir Rondović, Novica Vujanović, Mladen Leovac, Erman Mekić, Mateja Sekulić, Haris Kečević, Danilo Bošković, Armin Kečević, Vasilije Laketić, Matija Ristanović, Luka i Filip Đurđević i Sergej Dačević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *