Ambasadorka SAD prisustvovala otvaranju Međunarodnog turnira u malom fudbalu

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori nalazi se u radnoj posjeti Pljevljima, u okviru koje je posjetila gimnaziju „Tanasije Pejatović“, JU „Dnevni Centar“ i NVU „Zračak nade“, i prisustvovala otvaranju 6. Međunarodnog fudbalskog turnira prijateljstva za žene. Turnir je organizovao Fudbalski klub Breznica uz finansijsku podršku Američke ambasade i Opštine Pljevlja. Turnir je okupio 12 timova u seniorskoj i 8 timova u kadetskoj konkurenciji iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne, Makedonije, Slovenije i Bugarske.

turnir

Tokom posjete ambasadorka Rajnke je boravila u prostorijama Udruženja“Zračak nade“ i Centra za dnevni boravak Pljevlja. Zajedno sa domaćinima je obišla sve prostorije u kojima se odvija grupni i individualni rad sa korisnicima, Centar za asistivnu tehnologiju, Senzornu sobu, prostorije u kojima su Digitalna štamparija NVU „ Zračak Nade“ i radionice za izradu suvenira od drveta i dekupaž tehnikom. Ambasadorka je prisustvovala radionici na kojoj je prikazana primjena elemenata muziko terapije i terapije igrom u radu sa djecom. Djeca iz NVU „Zračak Nade“ , Centra za dnevni boravak Pljevlja uz podršku volontera i zaposlenih izvela su prigodan program a zatim su se svi počastili tortom. Igra, smijeh i pozitivna atmesfora su obilježile ovo druženje.
Posle druženja sa korisnicima i obilaska prostorija NVU „ Zračak Nade“ i JU Centar za dnevni boravak Pljevlja, ambasadorka se sastala sa direktoricom JU Centra za dnevni boravak Pljevlja, predsjednicom Udruženja, predsjednicom Upravnog odbora Udruženja. Teme razgovora bile su: položaj i ostvarenja osnovnih prava djece i mladih sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Pljevljima, rad NVU „Zračak Nade“ i JU Centar za dnevni boravak Pljevlja.

zračak

Takođe je posjetila i pljevaljsku Gimnaziju, gdje je sa srednjškolcima i profesorima razgovarala o svojoj diplomatskoj karijeri.

gimnazija

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *