Selektor ženske seniorske reprezentacije Crne Gore Mirko Marić saopštio je spisak igračica na koje računa za prijateljske mečeve sa Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom.

Marić je za ove utakmice pozvao 22 igračice – golmani: Ivana Pejović (Cetinje), Ivana Čabarkapa (Breznica), Milica Knežević (Budućnost); odbrana: Maja Šaranović, Biljana Lončar, Tamara Tošić (Breznica), Helena Božić(Ekonomist), Marija Maraš (Obilić), Aleksandra Popović (Budućnost), Tatjana Đurković (Karijatides, Grčka); vezni red: Jadranka Pavićević (Vlaznija, Albanija), Slađana Bulatović (Albasete, Španija), Jasna Đoković (SFK 2000, BiH), Biljana VranešRadosava KočanovićJelena Vujadinović (Breznica), Milica Radunović (Budućnost); napad: Jelena Karličić, Milica Šebek, Danka Topalović (Breznica), Marija Vukčević (Kijeti, Italija), Armisa Kuč(Malaga, Španija).

Crna Gora će 18. januara od 12 časova igrati protiv Bosne i Hercegovine na Trening kampu FSCG, dok će 21. januara na DG areni od 13 časova dočekati reprezentaciju Slovenije.

Crna Gora do sada ima dva poraza. U gostima od Turske sa 3:0 i na domaćem terenu Farskih ostrva sa 2:1, dok je kao gost ubjedljivo savladala Luksemburg sa 1:7. U poslednjih nekoliko utakmica vidan je napredak u igri ženske selekcije, ali do bi se približilo najboljima treba mnogo veća baza nego što je to sada. To se pokazalo u prijateljskim utakmicama  sa Albanijom u junu. U prvoj utakmici naša reprezentacija pobjedila je Albaniju sa 1:0, a u drugoj remizirala sa 2:2.

KVALIFIKACIJE ZA FIFA SP 2019 ZA ŽENE – GRUPA 4

1. FARSKA OSTRVA 3 +6 9
2. TURSKA 3 +10 6
3. CRNA GORA 3 +2 3
4. LUKSEMBURG 3 -18 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *