Ovih dana vrše se finalne pripreme kako bi se u Podgorici i Nikšiću odigrao kvalifikacioni turnir 5. grupe UEFA lige šampiona za žene.

Podsjetimo, FK Breznica i ove godine je domaćim kvalifikacionog turnira gdje će se 40 klubova Evrope boriti za dalji plasman ovog elitnog takmičenja. Breznica će imati čast da ugosti prvake Švajcarske (FC Basel), Srbije (ŽFK Spartak Subotica) i Izraela (Kiryat Gat).

Apsolutni favorit 5. grupe je svakako šampion Srbije, Spartak Subotica, koji u svom timu ima čak 7 igračica iz inostranstva te stoga i ne čudi što upravo oni imaju i najveće šanse za prolazak u sledeće kolo. Domaćin, fudbalski klub Breznica ,ističe da će se prije svega potruditi da se sve ekipe osjećaju kao kod svoje kuće i da će svoju državu i opštinu predstaviti u najboljem mogućem svijetlu. Rezultat je sada u drugom planu ali obećavaju žestoku borbu za svaki mogući bod. Najvažnije je da se pokaže da djevojke iz Crne Gore, koje trenutno čine najmlađu ekipu turnira, mogu i imaju veliku želju da u skorijoj budućnosti budu opasni protivnici ovog takmičenja.

Ekipe će biti smještene u kompleksu Hotela Verde. Hotel je dio rekreativnog kompleksa izmještenog iz grada, a lociranog neposredno uz obalu rijeke Sitnice, što je odredilo koncept i sadržaje hotela, prilagođene potrebama gosta. Izgrađen po međunarodnim standardima gradnje, koristeći materijale i ugrađene sisteme prijateljski nastrojene po životnu sredinu, Hotel pruža gostima neophodan komfor, mir, prijatnu radnu atmosferu i usluge kreirane da gostu upotpune i uljepšaju boravak.

HOTEL U KOJEM ĆE BORAVITI SVE EKIPE

Utakmice će se igrati na gradskim stadionima u Podgorici i Nikšiću i to 07, 10, i 13. avgusta sa početkom u 17: 00 časova.

STADION U POGORICI

STADION U NIKŠIĆU

Otvaranje kvalifikacionog turnira lige šampiona zakazano je 06.08.2018. u svečanoj sali Hotela Verde sa početkom u 19h gdje se očekuje dolazak predstavnika brojnih ambasada u Crnoj Gori, predstavnika ministarstava, predsjednika opštine Pljevlja kao i mnogih drugih ososba iz javnog života Crne Gore.

Iz fudbalskog kluba Breznica izražavaju najdublju zahvalnost sponzorima koji su omogućili održavanje ovog događaja.

„Želimo da se zahvalimo svim sponzorima, jer bez njihove materijalne i finansijske podrške ne bi postojala mogućnost da se turnir organizuje na ovako visokom nivou. Zahvalnost prije svega dugujemo Vladi Crne Gore ali i opštinama Podgorici i Nikšiću na ustupanju stadiona za predstojeće utakmice.“ – poručili su iz kluba.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *