Fudbalerke Breznice uzele aktivno učešće u radu Ženskog parlamenta

Fudbalerke FK „Breznice“ Ivana Čabarkapa i Biljana Lončar prisustvovale su sjednici Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore gdje su postavile pitanje u ime kluba Ministru sporta u Vladi Crne Gore g-dinu Nikoli Janoviću.

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović otvorio je danas osmo zasijedanje “Ženskog parlamenta”, koje je organizovao Odbor za rodnu ravnopravnost, uoči Međunarodnog dana žena, u cilju promovisanja ženskih ljudskih prava u Crnoj Gori.

Predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak u uvodnom obraćanju učesnicima/ma “Ženskog parlamenta” naglasila je da je 8. mart važan u istoriji razvoja cjelokupnog društva, jer se toga dana slave ekonomska, politička i društvena dostignuća žena. Ona je konstatovala da je globalno društvo i dalje tradicionalno društvo u kome se žene svakog dana trebaju boriti za bolji položaj i da je tako i u Crnoj Gori i da je potrebno još mnogo toga uraditi da bi mogli govoriti o stvarnoj ravnopravnosti žena i muškaraca.

Pitanje koje su postavile predstavnice Breznice bilo je kad će klub dobiti pomoć od Ministarstva sporta da dobijanje zemljište na korišćenje u Pljevljima i pitanje rješavanja terena i pratećih sadržaja za normalno funkcionisanje kluba u budućnosti!? Ministar Janović je obećao pomoć u posredovanju da se uz pomoć Opštine Pljevlja i FSCG krene u realizaciju prikupljanja potrebne papirologije za rešavanje problema i početka gradnje terena. Na taj način bi bila realizovana veoma bitna investicija ne samo za FK „Breznica“ već za sve fudbalske klubove u Pljevljima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *