Četvrti Međunarodni turnir prijateljstva Pljevlja 2017, u organizaciji ŽFK Breznica, okupio je 12 ekipa iz: Crne Gore, Rumunije, Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, koje su se takmičile u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Turnir je opravdao očekivanja i bio naveća promocija ženskog fubala u regionu. Dva dana u Sportskom Centru „Ada“ ekipe su se borile za pobjednički pehar, u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji, a sudeći po prikazanom ženski fudbal u svim zemljama, koje su imale svoje predstavnike na ovom turniru, je u ekspanziji.

Na turniru su iz Srbije učestvovali timovi: Vojvodine, Napredka, Rada, Zemuna i Šumadije, iz Hrvatske Neretva i Split, a iz Bosne i Hercegovine Emina Mostar, Sarajevo i Lokomotiva Brčko. Iz Slovenije je učestvovalo Radovlje, iz Bugarske Paldin, dok je iz Rumunije učestvovala ekipa Temišvara.

 

Pobjednik  u seniorskoj konkurenciji je ekipa Radovlja iz Slovenije, koja je, nakon boljeg izvođenja penala u finalu pobjedila Split. Treće mjesto osvojio je Napredak iz Kruševca. I u kadetskoj konkurenciji penali su odlučili o pobjedniku. Pehar je pripao Vojvodini koje je u finalu bila bolja od domaćina. Treća je bila ekipa Zemuna. Za najbolju igračicu turnira u seniorskoj konkurenciji proglašena je Monika Conjar iz ekipe Splita koje je  pred pehara dobila je poklon bon u vrijednosti 100 eura od Butika „Legea“ iz Brčkog, Najbolja kadetkinja turnira je Jelena Karličić iz Breznice. Ona je na poklon, pored pehara dobila sat od Opštinske organizacije Crvenog krsta Pljevlja. Karličić je i najbolji strijelac turnira, a na poklon su joj pripale kopačke.  Najbolji strijleac turnira kod seniorki je Lana Golob iz Radomlja koja je pored pehara dobila vaučer u vrijednosti od 50 eura od Butika  „Legea“ iz Brčkog, U seniorskoj konkurenciji najbolji golman je Nika Šapek iz ekipe Radomlja koja je pored pehara dobila poklon vaučer u vrijednosti 50 eura od Butika  „Legea“ iz Brčkog, a najbolji golman kod kadetkinja Milica Ivanković iz Vojvodine dobila je na poklon patike. Organizator turnira dobio je vaučer u vrijednosti 100 eura od  Butika  „Legea“ iz Brčkog. Kao nagradu za fer plej ekipa Neretve iz Metkovića dobila je plaketu i poklon za svakog člana ekipe od NVO „Da zaživi selo“. Najsimpatičnija ekipa ŽFK Rad od NVO „Bona fide“ dobila je poklon.

Trener FK Breznica, idejni tvorac ovog turnira Zoran Vuković rekao nam je da je veoma zadovoljan time što je sve proteklo u najboljem redu i što je ovaj turnir pokazao da Breznica posjeduje organizacione sposobnosti za nešto ovako.

-Naravno da nisam zadovoljan plasmanom naših seniorki, koje su eliminisane u četvrtfinalu, ali sam zadovoljan zbog toga što su na turnir došle skoro sve nabolje ekipe iz regiona i što je sve proteklo u najboljem redu. Gosti su zadovoljni otišli iz Pljevalja i najavili dolazak i naredne godine. Zahvalio bih broinim sponzorima i za narednu godinu najavio još bolji i kvalitetniji turnir, kazao je Vuković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *