LOŠA ŠALA GENSEKA FSCG

ODGOVOR GENERALNOG SEKRETARA FSCG MOMIRA ĐURĐEVCA NA ZAHTJEV FK BREZNICA DA IM SE DODJELE LOPTE I USTUPE TERENI KAMPA FSCG ZA TRENIRANJE
Poštovani, Na osnovu vašeg zahtjeva broj 154/2022 od 25.07.2022. godine, obavještavam vas da Fudbalski savez Crne Gore nije u mogućnosti da vam izađe u susret iz razloga što još uvijek, a kao posljedica COVID19, nijesmo dobili Derbystar lopte koje će koristiti naše reprezentativne selekcije u narednom periodu, i što se tereni na Trening kampu FSCG, u vama potrebnom periodu tradicionalno i redovno repariraju za sve predstojeće reprezentativne obaveze svih selekcija. U uvjerenju da ćete uvažiti ove razloge i da ćete na najbolji način reprezentovati svoj klub, grad i crnogorski ženski fudbal, srdačno vas pozdravljam.

Kada na zahtjev sedmostrukog šampiona u ženskom fudbalu, ekipi koja je prva osvojila bodove na UEFA klubskoj listi, timu koji treći put organizuje kvalifikacioni turnir Lige šampiona u svojoj državi, na zahtjev da im se dodjele lopte i omogući treniranje u kampu FSCG, odgovori kao što je to uradio Momir Đurđevac, generalni sekretar FSCG, onda je malo reći da je to bezobrazluk. Malo je reći da je odgovor ciničan i loše sročen. Onako nabrzaka napisan, sa manjkom slova da bi šef bio zadovoljan, sa dozom crnog humora na kraju vjerovatno je bivši kolega Đurđevac pokušao da ispadne mangup, a nije svestan da je ispao ne sve sem mangupa. Poslednjom rečenicom bivši sportski novinar, pokazao je koliko mu je stalo do Breznice, ženskog fudbala u Crnoj Gori I kako razmišljaju patriote punog džepa. Pa makar da dopisa to da će se Savez i pored toga potruditi da pomogne timu iz Pljevalja da će učini sve……..pa da povjerujemo Momiru na iskrenosti, ovako….. valjda svjestan da mu se bliži kraj mandata pokušao Momir da ispadne duhovit. Što rekao naš narod, Momire, “Eto šale niotkud’ “
Pored njega Breznicu je odbio, nećete vjerovati, Kom iz predradađa Podgorice. Tačnije nisu htjeli da ustupe terene za trening, a Budućnost i OFK Titograd nisu ni odgovorili na molbu Breznice.
Prvi čovjek kluba Zoran Vuković nije htio da komentariše odgovor Momira Đurđevca niti gest klubova iz Podgorice.
Želim da se zahvalim našem velikom prijatelju jednom od najboljih sportskih radnika u regionu Radojici Božoviću koji nam je bez razmišljanja otvorio vrsta “Trešnjice”, našim prijateljima iz OFK Petrovac koji su pokazali da nisu slučajno prvi i našoj braći iz FK Rudar. Takođe ponosni smo što su naše četiri igračice: Valerija Radmanović, Anastasija Bulić, Lidija Stanić i Ivana Boričić dobile poziv za kamp reprezentacije Crne Gore koji će se održati u Beranama u vrijeme odigravanja kvalifikacionog turnira Lige šampiona i upravo zbog toga su se odlučile da odustanu od kampa već pomognu klubu. Ivana Boričić imala je tešku povredu koljena prije pet mjeseci i njen oporavak traje od šest do osam mjeseci pa me pomalo čudi njen poziv u reprezentaciju. Mora da se radi o nenamjernom previdu, baš kao i o tome da se kamp organizuje za vrijeme nastupa jedinog ženskog fudbalskog kluba iz Crne Gore u evropskom takmičenju, kazao je na danas održanom presu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *